Неділя, 28.04.2024, 16:10
Вітаю Вас Гість

Головна » 2009 » Січень » 21 » Блог Володимира Ковянова. Візит до Івано-Франківська
Блог Володимира Ковянова. Візит до Івано-Франківська
18:40
Наприкінці минулого тижня в Івано-Франківську з інспекторською перевіркою побував директор жіночого чемпіонату УБЛ Володимир Ковянов, який у своєму блозі розповів про стан справ у БК «Галицька академія».

– Коли я сідав у поїзд Київ – Івано-Франківськ, то одразу побачив афішу-анонс чергових домашніх матчів «Галицької академії» проти дніпропетровського «Дніпра» і запорізького КПУ. Вже в самому Івано-Франківську на виході з вокзалу одразу кидаються в очі лайт-бокси з рекламою місцевої жіночої команди. А у центрі міста розташовані великі біг-борди команди. Анонси матчів можна побачити по місцевому телебаченню і почути в ефірі FM-радіостанцій. Мешканці міста добре знають про свою команду і володіють ситуацією у жіночій УБЛ. Тобто імідж у «Галицької академії» гарний. Я веду до того, що ця команда претендує на титул лідера з пропаганди жіночої УБЛ.

У тому, що жіночий баскетбол в Івано-Франківську живе і розвивається, величезна заслуга Юрія Процюка – головного тренера і керівника клубу. З ним працюють кілька молодих помічників. У цієї молодої команди немає навіть свого офісу, але кожний з них продуктивно виконує свою роботу. Тому на керівний апарат клубу великі гроші не витрачаються.

Невеликий спортивний зал, у якому грає команда, на кожному матчі забитий вщерть. Під час ігрових пауз працює група підтримки, яка розважає публіку. Випускаються цікаві програмки, на матчах працює фотограф. Тобто на іграх відчувається справжнє баскетбольне свято, яке створює команда Юрія Процюка.

БК «Галицька академія» – цікава команда, яка має своє обличчя. У дівчат є характер. Але існують великі проблеми, які було помітно у матчах з «Дніпром» і КПУ.

Команда укомплектована досить непоганими виконавцями, але це стосується лише гравців стартової п’ятірки. Коли на майданчику перебувають Валентина Воронова, Вікторія Пазюк, Катерина Паляничка, Мар’яна Комарняк і Наталія Діданова, команда може триматися навіть проти флагмана українського баскетболу – дніпропетровського «Дніпра». Але грати на пристойному рівні протягом усіх 40 хвилин з них не може ніхто. Тому і продуктивних замін тренер робити собі дозволити не може.

На мій погляд, через коротку лаву запасних Юрій Процюк програв матч запорізькому КПУ. Усе вирішилося у четвертій чверті, коли провідні гравці мали по 3-4 фоли, а дехто достроково залишив майданчик. Як наслідок господарки не могли активно захищатися. Якщо у складі «Галицької академії» були б ще один-два гравці пристойного рівня, цю гру івано-франківки могли б виграти.

Великі сподівання покладаються на Вікторію Мірчеву. Але вона не набрала пристойної форми. Тому Процюку вкрай важливо найближчим часом підсилити команду кваліфікованими виконавцями. Юрій пообіцяв, що найближчим часом на перегляд до Івано-Франківська приїдуть кілька білоруських баскетболісток, з якими зараз ведуться переговори.

Я бачу, що Юрій Процюк як тренер швидко прогресує. Але йому потрібен час для того, аби набратися досвіду. Адже останнім часом він працював з дитячими командами. Але під час матчів часто виникають ситуації, коли потрібно приймати швидкі рішення. Далеко не завжди вони у тренера є вірними. Але це приходить лише з досвідом.

Ми з президентом жіночої УБЛ Володимиром Рижовим хочемо зібрати усіх тренерів клубів УБЛ для того, аби проаналізувати з ними найуктальніші питання, що виникають у їхній роботі. Адже для багатьох з них це перший досвід роботи на такому рівні. У наступному сезоні будемо організовувати для них семінари. Вони молоді, амбіційні і, головне, мають бажання та енергію працювати і розвиватися. Їм лише не вистачає досвіду. Тому молодим спеціалістам потрібна кваліфікована допомога. З радістю будемо її надавати.
Переглядів: 783 | Додав: gal-academy | Рейтинг: 1.0/1 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Форма входу
Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Друзі сайту
Наше опитування
Як оціните виступ "Галицької Академії" в чемпіонаті жіночої УБЛ?
Всього відповідей: 28