Понеділок, 29.04.2024, 00:25
Вітаю Вас Гість

Головна » 2009 » Січень » 22 » Юрій ПРОЦЮК: "Головне завдання - потрапити у четвірку кращих"
Юрій ПРОЦЮК: "Головне завдання - потрапити у четвірку кращих"
13:39

Дебют у жіночому чемпіонаті УБЛ команди "Галицька академія" з Івано-Франківська сміливо можна назвати вдалим, адже в короткий термін тренерам клубу Юрію Процюку та Дмитру Неволіну вдалося зібрати цілком поєздатний колектив, які реально не тільки претендує на місце за плей-офф, а вже готовий поборотись за четвірку кращих команд Ліги. Напередодні важливих домашніх поєдинків проти "Дніпра" та "КПУ" керманичи франківського клубу підсумували перше коло чемпіонату, а також поділилися своїми найближчими планами.

- Які враження від нового чемпіонату УБЛ? Його організації?
Юрій Процюк: Приємно що цього року команда "Галицька академія" заявилася на чемпіонат Української баскетбольної ліги. Враховуючи, що команда ще минулого сезону виступала в 1-й лізі, рівень ниннішнього чемпіонату та його організація дуже-дуже високі. Варто відзначити і якісно високий рівень виконавців, які грають у чемпіонаті. Це дозволяє нашій команді прогресувати. Якщо ми на початку року ставили завдання потрапити у плей-офф, то тепер нашою метою є потрапляння до четвірки кращих команд Ліги. Як на мене, зробити це цілком реально для нас.

- Як прокоментуєте виступ команди у першому колі чемпіонату?
Юрій Процюк: В першому колі ми переважно ігри проводили на виїзді - з 9-ти матчів 6-ть ми зіграли за межами Івано-Франківська. Не буду приховувати, важко далися переїзди команди і плотний графік проведення. Було декілька прикрих поразок, зокрема від титулованого столичного "Динамо" (мінус 6) та від "Південної Пальміри" в Одесі (мінус 4). Що порадувало, так це виїзні перемоги у Черкасах та Сімферополі.

- У першому колі ви виявилися єдиною командою УБЛ, яка могла в цілому на рівних протистояти беззаперечному лідеру чемпіонат - дінпропетровському "Дніпру"...
Дмитро Неволін: Ми дуже напружено готувалися до цієї гри, аналізували попередні матчі суперника. До того ж, одна з наших гравців - Мар'яна Комарняк, виступала за "Дніпро" раніше. Ми виявились готові до їх "фірмового" пресингу, дали гідний опір і за рахунок цього не пропустили багато очок у захисті.

- "Дніпро" наразі ось вже 10-ть турів непереможні. Чи є якійсь рецепт того, як можна у них перемогти? Чи є команди у Лізі, які реально можуть завдати першої поразки цій команді?
Дмитро Неволін: У першу чергу це київське "Динамо", яке поповнилось одразу трьома американками та Шматовою і Любарською. Щодо "Дніпра", то ми збираємося дати рішучий бій лідеру у Івано-Франківську!

- Які результати очікуєте у другому колі?
Юрій Процюк: Перевага нашої команди у тому, що своїх основних конкурентів ("Південна Пальміра", БК КПУ та БК ТНУ) ми приймаємо вдома. Загалом напередодні старту другого кола практично усі команди ліги підсилились. Про "Динамо" ми вже згадували у розмові. Повністю змінився склад "Марелі". Одразу трьох сербськіх легіонерок придбала львівська "Політехніка", яка тепер також має намір бороробися за плей-офф. Тож конкуренція учемпіонату тільки зростає.

- А які придбання здійснила "Галицька академія"?
Юрій Процюк: Нашим головним успіхом стало запрошення у команду відому українську виконавицю Вікторію Мірчеву. За неї ми вели суперечку з запорізькою "Козачкою". Та нас все ж таки вдалося перехопити її у конкурентів. Вікторія вже встигла дебютувати за нашу команду у домашньому поєдинку проти черкаської "Марелі". Звичайно до матчів плей-офф наша команда буде ще підсилюватись. Зараз ведуться перемовини з гравцями рівня національної збірної України та Білорусії. Ми плануємо підсилити позиції першого та четвертого номерів.      

- А який молодий резерв у "Галицької академії"?
Дмитро Неволін: Насамперед, ми покладаємо великі надії на те, що Українська баскетбольна ліга започаткує змагання і серед дитячих команд накшталт ВЮБЛ, яка буде готувати молодих гравців для участі у майбутньому у чемпіонаті УБЛ. На данний момент ми маємо команду дівчат 1993 року народження, яка приймає участь у Всеукраїнські юнацькі баскетбольній лізі та Слов'янські баскетбольній лізі. Приємно, що наші молоді вихованки Лілія Дячишин та Христина Панькова поступово заграються у осовному складі "Галицької академії". У той же час наша студентнська команда ВУЗу приймає участь у Європейській лізі, де обігрується наш найближчий резерв.

- Які завдання стоять перед командою 1993 р.н. на цей сезон?
Юрій Процюк: У Всеукраїнській юнацькій баскетбольні лізі ми плануємо фінішувати на 2-3 місці, а також маємо реальні шанси вчетверте поспіль перемогти у Слов'янські баскаетбольній лізі. Хсоблива наша подяка людям, які розвивають дитячий баскетбол у Івано-Франківську, а саме начальнику Управління освіти Вересу Михайлу Йосиповичу, директору ДЮСШ №2 Маланію Володимиру Харитоновичу, а також начальнику Івано-Франківського міскспрорткомітету Матешку Віталію Васильовичу.

Переглядів: 772 | Додав: gal-academy | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Форма входу
Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Друзі сайту
Наше опитування
Як оціните виступ "Галицької Академії" в чемпіонаті жіночої УБЛ?
Всього відповідей: 28